somalijski gusari

nesto sam blize “kuci” sad, sto ne znaci da cu imati mnogo vise vremena za blogovanje. kuce naravno nema, isto kao sto nema ni zemlje. medjutim zivim i jos sam jugoslovenka, cini mi se da se to nece tako brzo promijeniti.

jopet moja omiljena tema: dio smo treceg svijeta, i treba da se ponosimo tim, i da se vratimo ideji nesvrstanih na nov nacin umjesto gradjenja centara za soping… ako vam se ne svidja ta istina, drugovi i drugarice, dame i gospodo, nemojte citati dalje.

culi ste svakako za somalijske gusare. istina ni ovdje nije bas na povrsini. evropski i americki brodovi koriste nedostatak vlade da bacaju radioaktivno smece, i “gusari” cesto pokusavaju da to sprijece. u zadnjih nekoliko godina, primijetili su da se pojavljuju gadne bolesti i da djeca umiru u blizini plaza. zvuci mi poznato, kao moja draga bosnica i sire.

ali nema veze, neka nasi politicari i javni intelektualci zive dobro i salju svoju djecicu na provode…mi ostali cekamo mrvice kao dzukele ispod stola i tucemo se za njih na osnovu boje nasih ogrlica…

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: